Home / Noutati / Turcia va reusi sa compenseze turistii pierduti din cauza falimentului Thomas Cook - Ministrul Turismului

Turcia va reusi sa compenseze turistii pierduti din cauza falimentului Thomas Cook - Ministrul Turismului

Turcia va reusi sa compenseze turistii pierduti din cauza falimentului Thomas Cook - Ministrul Turismului
Turcia va fi capabila sa compenseze numarul de turisti pierduti dupa falimentul touroperatorului britanic Thomas Cook, a dat asigurari ministrul Turismului, Mehmet Ersoy, anuntând ca o parte din companiile aeriene îsi vor creste frecventa zborurilor, transmite Reuters, potrivit Agerpres. 
Operatorul aerian EasyJet a garantat ca va furniza capacitate suplimentara pentru a aduce anual in Turcia 350.000 de turisti, a explicat Mehmet Ersoy, scrie Agerpres.

Acesta a adaugat ca Turkish Airlines si compania sa mixta pe care o are impreuna cu Lufthansa - Sunexpress - vor avea fiecare un zbor suplimentar pe zi catre aeroportul Dalaman, langa statiunile de pe coasta Marii Egee. Tot aici British Airways isi va dubla cursele aeriene, la sase pe saptamana, incepand din 2020, iar compania britanica va majora gradual zborurile spre Antalia, la sase pe saptamana, a anuntat ministrul Turismului din Turcia.

Saptamana viitoare, reprezentantii EasyJet, British Airways si ai altor companii aeriene vor veni in Turcia pentru a discuta detaliile legate de majorarea numarului de zboruri si pentru a semna acorduri in acest sens, a declarat Mehmet Ersoy.Turismul este o sursa majora de venit pentru Turcia, ajutand la tinerea sub control a deficitului de cont curent, in special in lunile de vara.

Anul trecut, aproximativ 40 de milioane de turisti au vizitat Turcia, nivelul veniturilor obtinute ajungand la 29,5 miliarde de dolari, arata datele oficiale. Seful Federatiei Hotelierilor din Turcia a declarat ca tara ar putea pierde anual 600.000 - 700.000 de turisti din cauza colapsului Thomas Cook.

Detalii, pe Economica
luni, 30 septembrie 2019, 153 afisari

Cautare avansata

Gaseste rapid adresa si harta unei locatii

Cele mai noi evenimente

Cele mai noi stiri