Home / Noutati / Organizatia Mondiala a Turismului se asteapta ca in acest an calatoriile turistilor in strainatate sa scada cu 30%

Organizatia Mondiala a Turismului se asteapta ca in acest an calatoriile turistilor in strainatate sa scada cu 30%

Organizatia Mondiala a Turismului se asteapta ca in acest an calatoriile turistilor in strainatate sa scada cu 30%
Organizatia Mondiala a Turismului (OMT) estimeaza ca sosirile turistilor straini ar putea scadea cu pâna la 30% anul acesta, la nivel mondial, ceea ce s-ar traduce printr-o pierdere de venituri de circa 450 de miliarde de dolari, relateaza agentia EFE, citata de Agerpres.
Secretarul general al OMT, georgianul Zurab Pololikashvili, a prezentat marti aceste date regelui Spaniei, Felipe VI, la o reuniune pentru evaluarea impactului pandemiei asupra sectorului turistic, au anuntat surse din Casa Regala spaniola.

Pololikashvili i-a transmis regelui importanta turismului pentru recuperarea economica si sociala in urma impactului pandemiei. OMT, al carei sediu se afla la Madrid, estimeaza ca numarul turistilor la nivel global s-ar putea reduce cu circa o treime, cu pierderi ce vor depasi 450 miliarde dolari. In fata acestui scenariu, Polikashvili a insistat ca este nevoie urgent de 'un raspuns politic coordonat la nivel international, precum si de un angajament real pentru a sprijini turismul', sector ce asigura 10% din locurile de munca la nivel global.

Detalii, pe Economica
miercuri, 29 aprilie 2020, 677 afisari

Cautare avansata

Gaseste rapid adresa si harta unei locatii

Cele mai noi evenimente

    Nu sunt evenimente recomandate!

Cele mai noi stiri