Home / Noutati / Organizatia Mondiala a Turismului se asteapta ca in acest an calatoriile turistilor in strainatate sa scada cu 30%

Organizatia Mondiala a Turismului se asteapta ca in acest an calatoriile turistilor in strainatate sa scada cu 30%

Organizatia Mondiala a Turismului se asteapta ca in acest an calatoriile turistilor in strainatate sa scada cu 30%
Organizatia Mondiala a Turismului (OMT) estimeaza ca sosirile turistilor straini ar putea scadea cu pâna la 30% anul acesta, la nivel mondial, ceea ce s-ar traduce printr-o pierdere de venituri de circa 450 de miliarde de dolari, relateaza agentia EFE, citata de Agerpres.
Secretarul general al OMT, georgianul Zurab Pololikashvili, a prezentat marti aceste date regelui Spaniei, Felipe VI, la o reuniune pentru evaluarea impactului pandemiei asupra sectorului turistic, au anuntat surse din Casa Regala spaniola.

Pololikashvili i-a transmis regelui importanta turismului pentru recuperarea economica si sociala in urma impactului pandemiei. OMT, al carei sediu se afla la Madrid, estimeaza ca numarul turistilor la nivel global s-ar putea reduce cu circa o treime, cu pierderi ce vor depasi 450 miliarde dolari. In fata acestui scenariu, Polikashvili a insistat ca este nevoie urgent de 'un raspuns politic coordonat la nivel international, precum si de un angajament real pentru a sprijini turismul', sector ce asigura 10% din locurile de munca la nivel global.

Detalii, pe Economica
miercuri, 29 aprilie 2020, 1423 afisari
perfect-tour.ro

Cautare avansata

Gaseste rapid adresa si harta unei locatii

Cele mai noi evenimente

    Nu sunt evenimente recomandate!

Cele mai noi stiri