Home / Noutati / Trif: Turismul balnear este una din cele mai importante resurse turistice ale Romaniei

Trif: Turismul balnear este una din cele mai importante resurse turistice ale Romaniei

Trif: Turismul balnear este una din cele mai importante resurse turistice ale Romaniei
Turismul balnear este una din cele mai importante resurse turistice ale României, având în vedere ca o treime din izvoarele minerale ale Europei se regasesc pe teritoriul tarii noastre, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif, într-un comunicat remis joi AGERPRES. 
"Strategia pentru Dezvoltarea Turismului Balnear este primul document asumat de Guvernul Romaniei care stabileste obiectivele pentru dezvoltarea acestui sector turistic care poate fi valorificat 365 de zile pe an, indiferent de conditiile atmosferice. Turismul balnear este una dintre cele mai importante resurse turistice ale Romaniei, avand in vedere ca o treime din izvoarele minerale ale Europei se regasesc pe teritoriul tarii noastre. Strategia adoptata astazi (joi, n.r.) de Guvern nu abordeaza turismul balnear doar din punct de vedere al turismului medical ci si din punct de vedere al turismului de wellness, care atrage din ce in ce mai multi turisti la nivel mondial. Este important ca turismul balnear sa isi regaseasca gloria de altadata si sa atraga din ce in ce mai multi turisti in tara noastra, fie ca vorbim despre turisti care vor sa isi vindece diverse afectiuni, fie ca vorbim de cei care vor sa se relaxeze", a subliniat ministrul Turismului.

Guvernul a adoptat, joi, Strategia pentru Dezvoltarea Turismului Balnear, act normativ care aproba principalele obiective care trebuie realizate pentru dezvoltarea turismului balnear. Printre obiectivele prevazute in aceasta strategie se numara sprijinirea dezvoltarii turismului medical, dar si al celui de tip wellness, precum si promovarea ofertei turistice de acest tip.

Detalii, pe Economica
vineri, 09 august 2019, 14 afisari

Cautare avansata

Gaseste rapid adresa si harta unei locatii

Cele mai noi evenimente

Cele mai noi stiri