Home / Noutati / Spania, lider mondial la competitivitate in turism, conform Forumului Economic Mondial

Spania, lider mondial la competitivitate in turism, conform Forumului Economic Mondial

Spania, lider mondial la competitivitate in turism, conform Forumului Economic Mondial
Spania se mentine lider mondial la competitivitate în turism, pentru al treilea an consecutiv, urmata de Franta si Germania, în timp ce Marea Britanie înregistreaza un usor regres, fiind depasita de Statele Unite ale Americii, conform datelor publicate miercuri de Forumul Economic Mondial (WEF), relateaza agentia EFE.
Raportul elaborat de WEF, care are sediul la Geneva, include 140 de economii si tine cont de factori precum contributia sectorului turistic la dezvoltarea sustenabila si la competitivitatea tarii.

"Spania este economia cea mai competitiva din lume in ceea ce priveste turismul. Este a doua cea mai vizitata tara din lume si a dezvoltat o economie focalizata pe turism, in care circa jumatate din cheltuielile interne din sector provin de la vizitatori straini", se mentioneaza in raport, care situeaza Spania in fruntea clasamentului incepand din 2015.

Referitor la principalele atractii ale Spaniei, Forumul puncteaza "excelentele resurse naturale" si, in special, pe cele culturale, care ii adauga "un important avantaj" competitiv fata de alte tari.

Totodata, cresterea numarului de situri de patrimoniu recunoscute de UNESCO a contribuit la cresterea atractivitatii ariilor naturale.

In ceea ce priveste factorii care au mentinut Spania ca lider in turism, raportul semnaleaza "exceptionala infrastructura", cu referire la ridicata densitate de hoteluri si la calitatea transportului pe calea ferata, pe sosele si in porturi, acestea din urma "foarte importante" pentru dezvoltarea industriei de croaziera.

Detalii, pe Economica
joi, 05 septembrie 2019, 133 afisari

Cautare avansata

Gaseste rapid adresa si harta unei locatii

Cele mai noi evenimente

Cele mai noi stiri