Home / Noutati / Ryanair inchide unele baze din cauza problemelor cu avioanele Boeing 737 Max

Ryanair inchide unele baze din cauza problemelor cu avioanele Boeing 737 Max

Ryanair inchide unele baze din cauza problemelor cu avioanele Boeing 737 Max
Compania aeriana irlandeza Ryanair, cel mai mare operator low-cost din Europa, a anuntat marti ca si-a revizuit estimarile privind numarul de pasageri pe care îi va transporta în vara anului 2020, din cauza întârzierilor în livrarea avioanelor Boeing 737 MAX, transmite Reuters, scrie Agerpres.  "Aceasta lipsa de avioane livrate ne va obliga sa ne reducem activitatile pe unele baze si chiar închiderea unor baze în vara lui 2020, dar si a calendarului pentru iarna lui 2019", a declarat directorul general de la Ryanair, Michael O'Leary. 
Incepand de la mijlocul lunii martie, avioanele Boeing 737 MAX au fost blocate la sol dupa doua catastrofe aeriene in care au fost implicate aceste avioane. Desi investigatiile sunt inca in desfasurare, este suspectata o functionare defectuoasa a sistemului automat de stabilizare in zbor menit sa impiedice intrarea avionului in picaj, denumit MCAS (Manoeuvering Characteristics Augmentation System), scrie Agerpres.  Ryanair a explicat ca livrarile preconizate de avioane Boeing 737 MAX comandate vor suferi intarzieri. In consecinta, grupul irlandez estimeaza ca va primi doar 30 de avioane de acest tip, fata de 58 cat estima initial. In aceste conditii, Ryanair si-a revizuit estimarile privind ritmul de crestere inregistrat in vara lui 2020 pana la 3%, de la 7% cat estima initial, ceea ce inseamna ca traficul total de pasageri pentru anul fiscal care se va incheia in luna martie 2021 va fi de aproximativ 157 milioane de pasageri, fata de 162 milioane de pasageri. 

"Aceasta lipsa de avioane livrate ne va obliga sa ne reducem activitatile pe unele baze si chiar inchiderea unor baze in vara lui 2020, dar si a calendarului pentru iarna lui 2019", a declarat directorul general de la Ryanair, Michael O'Leary.

Detalii, pe Economica
miercuri, 17 iulie 2019, 69 afisari

Cautare avansata

Gaseste rapid adresa si harta unei locatii

Cele mai noi evenimente

Cele mai noi stiri