Home / Obiective turistice / Pesteri / Pestera Dambovicioara

Pestera Dambovicioara

Peștera Dâmbovicioara este situată în partea de sud a Masivului Piatra Craiului, în versantul stâng al văii Dâmbovicioara (afluent al Dâmboviței), la 1 km nord de satul Dâmbovicioara, județul Argeș.
din 0 voturi, 4023 afisari

Adresa Pestera Dambovicioara

  • Adresa: în partea de sud a Masivului Piatra Craiului, la 1 km nord de satul Dâmbovicioara, județul Argeș.
  • Localitate/Sector: Dambovicioara
  • Judet: Arges
  • Regiune: Muntenia

Program Pestera Dambovicioara

Program indisponibil!

Harta Pestera Dambovicioara

perfect-tour.ro

Despre Pestera Dambovicioara

Pestera Dambovicioara s-a format datorită acțiunii apelor pârâului Dambovicioara, care au tăiat în calcarele de vârstă jurasică ale Masivului Piatra Craiului.

Este o peșteră caldă, cu o temperatură de 10 - 12 °C și cu o umiditate moderată. Peștera este "uscată", pârâul care a generat-o având acum o altă albie. În interior se leagă de exterior printr-un horn înalt de 10 m, care furnizează un slab curent de aer.

Peștera Dâmbovicioara este formată dintr-o galerie unică, cu o lungime totală, de 555 m. Deși această lungime este incomparabil mai mică față de alte peșteri din România, Peștera Dâmbovicioara este cea mai lungă din zonă, relieful și natura rocilor nefiind propice galeriilor de mari dimensiuni. Galeria are lățimi ce variază între 3-4 m și înălțimi de 4-5 m, cu puține ramificații, de dimensiuni mici. După 150 m de la intrare, galeria se îngustează foarte mult.

Peștera Dâmbovicioara este relativ săracă în formațiuni calcaroase însă este destul de bine cunoscută, a fost amenajată și este frecventată de un număr destul de mare de turiști.
Altele din zona

Alte Pesteri in Dambovicioara

Alte Pesteri in judetul Arges

perfect-tour.ro

Cautare avansata

Gaseste rapid adresa si harta unei locatii

Cele mai noi evenimente

    Nu sunt evenimente recomandate!

Cele mai noi stiri