Home / Evenimente / Spectacole / NEA MARIN 50 DE ANI DE JOC – TRADITII SI OBICEIURI

NEA MARIN 50 DE ANI DE JOC – TRADITII SI OBICEIURI

Sunt peste doi ani de când ideea si dorinţa de a realiza un spectacol de 2 ore si jumatate la SALA PALATULUI cu mult joc, imi face sufletul si mintea sa vibreze…
556 afisari

Program NEA MARIN 50 DE ANI DE JOC – TRADITII SI OBICEIURI

  • sambata, 23 noiembrie 2019 ora 19:00

Locatie desfasurare NEA MARIN 50 DE ANI DE JOC – TRADITII SI OBICEIURI

Contact locatie: NEA MARIN 50 DE ANI DE JOC – TRADITII SI OBICEIURI

  • Telefon Fix: 0372.756.651 | 0372.756.652
  • Fax: 021.311.11.49
  • Email: office@salapalatului.ro

Adresa locatie NEA MARIN 50 DE ANI DE JOC – TRADITII SI OBICEIURI

  • Adresa: Str. Ion Campineanu nr. 28 (Piata Revolutiei)
  • Zona: Piata Revolutiei - Bucuresti
  • Localitate/Sector: Sectorul 1
  • Judet: Bucuresti
  • Regiune: Muntenia

Harta NEA MARIN 50 DE ANI DE JOC – TRADITII SI OBICEIURI

perfect-tour.ro

Despre NEA MARIN 50 DE ANI DE JOC – TRADITII SI OBICEIURI

Dar unul din lucrurile pe care le-am invatat si le-am simtit puternic in toti acesti ani, este faptul ca totul se intampla la momentul potrivit, iar Dumnezeu stie cel mai bine sa aseze lucrurile.

Sunt multi oamenii in jurul meu ce ma incurajeaza si imi dau puterea si energia de a realiza acest spectacol... dupa 50 de ani de la debutul meu pe scena Salii Palatului ma reintorc cu familia mea de dansatori, oamenii de care ma leaga o iubire profunda, respect dar si multa munca: Scoala de dans romanesc Larisa si Marin Barbu, Ansamblul Artistic Profesionist Mureşul, Mioara Velicu, Petrica Mâţu Stoian, Gelu Voicu si Taraful Lautarii din Teleorman, Familia Giurgi, dar si “baiatul” meu Liviu Vârciu.

Berbec si ambiţios din fire, atunci când imi canalizez energia într-un proiect, tot ce îmi doresc este să iasă perfect, dar cred că cel mai important, îmi doresc să las ceva în urmă, ceva care sa ajunga la sufletele spectatorilor dar si al artistilor, ceva ce sa ii faca sa se simta macar pe jumatate mandri ca sunt romani, asa cum eu sunt mandru de comoara si zestrea pe care o avem de la stramosii nostri!

De ce traditii si obiceiuri?
Pentru ca, fără îndoială dansul folcloric este una din cele mai preţioase bogăţii ale lumii. Aceste creaţii artistice ale omenirii, s-au dezvoltat in acelaşi timp cu dezvoltarea popoarelor care le-au produs, reflectându-le talentul, și caracteristicile spirituale și păstrându-se până în zilele noastre cristalizate în forme artistice de o indiscutabilă valoare. Dansul folcloric dezvăluie într-o manieră sinceră și directă aspiraţiile și sentimentele oamenilor, el este strâns legat de viaţa și istoria popoarelor, fiind însoţitor fidel al omului atât in momentele sale de bucurie cât și în cele de mâhnire, el exprimă în acelaşi timp caracterul, temperamentul, forţa, agerimea, înţelepciunea și umorul poporului. România posedă un foarte bogat și complex tezaur folcloric. Dansurile populare româneşti cunoscute prin frumuseţea și marea lor varietate, constituie acest tezaur alături de cântece, oraţii, legende și poezia populară. Deşi dansul popular românesc se manifestă într-o mare varietate de aspecte regionale, el prezintă totuşi caractere comune esenţiale care unesc toate formele de expresie coregrafică ale poporului român într-un stil naţional specific. Fiind o manifestare artistică a colectivităţii bazată pe tradiţie, dansul folcloric s-a dezvoltat fără încetare s-a îmbogăţit prin contribuţia dansatorilor pasionaţi, care au transmis pe plan coregrafic, într-o manieră foarte expresivă, sentimentele și aspiraţiile fiecărei colectivităţi. Fiecare bun dansator are o tendinţă continuă către îmbogăţire, o dorinţă permanentă de a-şi exprima sentimentele în forme și motive coregrafice noi.
Altele din zona

Alte Spectacole in zona Piata Revolutiei - Bucuresti

Alte Spectacole in Sectorul 1

Alte Spectacole in judetul Bucuresti

perfect-tour.ro

Cautare avansata

Gaseste rapid adresa si harta unei locatii

Cele mai noi evenimente

    Nu sunt evenimente recomandate!

Cele mai noi stiri