Home / Obiective turistice / Manastiri, Biserici si Schituri / Manastirea Sucevita Suceava

Manastirea Sucevita Suceava

Mănăstirea Suceviţa este o mănăstire din Romnia, situată la 18 km de Rădăuţi (judeţul Suceava). Tradiţia aşează pe valea rului Suceviţa, ntre dealuri, o biserică din lemn şi o schivnicie de pe la nceputul veacului al XVI-lea.
din 0 voturi, 1591 afisari

Adresa Manastirea Sucevita Suceava

  • Adresa: la 18 km de Rădăuţi, judeţul Suceava.
  • Localitate/Sector: Sucevita
  • Judet: Suceava
  • Regiune: Bucovina

Program Manastirea Sucevita Suceava

Program indisponibil!

Harta Manastirea Sucevita Suceava

Despre Manastirea Sucevita Suceava

Mănăstirea Suceviţa este o mănăstire din România, situată la 18 km de Rădăuţi (judeţul Suceava). Tradiţia aşează pe valea râului Suceviţa, între dealuri, o biserică din lemn şi o schivnicie de pe la începutul veacului al XVI-lea.

Legenda spune că, mai târziu, pentru răscumpărarea a cine ştie căror păcate, o femeie a adus cu carul ei tras de bivoli, timp de treizeci de ani, piatra necesară actualei construcţii. Documentar, mănăstirea este atestată la 1582, în vremea domnitorului Petru Şchiopul.

Monumentul este în realitate ctitorie comună a familiilor Movileştilor (mari boieri, cărturari şi chiar domnitori ai Moldovei şi Ţării Româneşti, sec. XVI-XVII). Construit în stilul arhitecturii moldoveneşti - îmbinare de elemente de artă bizantină şi gotică, la care se adaugă elemente de arhitectură ale vechilor biserici de lemn din Moldova, edificiul, de mari proporţii, păstrează planul trilobat şi stilul statornicit în epoca lui Ştefan cel Mare, cu pridvorul închis.

Altele din zona

Alte Manastiri, Biserici si Schituri in Sucevita

Alte Manastiri, Biserici si Schituri in judetul Suceava

Cautare avansata

Gaseste rapid adresa si harta unei locatii

Cele mai noi evenimente

    Nu sunt evenimente recomandate!

Cele mai noi stiri