Home / Obiective turistice / Manastiri, Biserici si Schituri / Manastirea Agapia Neamt

Manastirea Agapia Neamt

Mănăstirea Agapia (denumită şi Mnăstirea Agapia Nouă pentru diferenţiere de Schitul Agapia Veche) este o mănăstire ortodoxă de maici din Romnia, situată pe valea prului Agapia, la o distanţă de 9 km de oraşul Trgu Neamţ.
din 0 voturi, 1545 afisari

Adresa Manastirea Agapia Neamt

  • Adresa: la 3 km de satul Agapia, judeţul Neamţ
  • Localitate/Sector: Agapia
  • Judet: Neamt
  • Regiune: Moldova

Program Manastirea Agapia Neamt

Program indisponibil!

Harta Manastirea Agapia Neamt

Despre Manastirea Agapia Neamt

Mănăstirea Agapia (denumită şi Mânăstirea Agapia Nouă pentru diferenţiere de Schitul Agapia Veche) este o mănăstire ortodoxă de maici din România, situată pe valea pârâului Agapia, la o distanţă de 9 km de oraşul Târgu Neamţ. Ea se află amplasată în mijlocul unei păduri aflată la o distanţă de 3 km de satul Agapia (judeţul Neamţ). Este una dintre cele mai mari mănăstiri de maici din România, având 300-400 maici şi aflându-se pe locul doi ca populaţie după Mănăstirea Văratec.

Mănăstirea Agapia a fost construită între anii 1641-1643. Arhitectura bisericii nu are un stil specific. Ceea ce conferă o deosebită valoare acestui monument sunt frescele pictate de Nicolae Grigorescu, între anii 1858-1861.

Ansamblul Mănăstirii Agapia a fost inclus pe Lista monumentelor istorice din judeţul Neamţ din anul 2004, având codul de clasificare NT-II-a-A-10627.

Altele din zona

Alte Manastiri, Biserici si Schituri in Agapia

Alte Manastiri, Biserici si Schituri in judetul Neamt

Cautare avansata

Gaseste rapid adresa si harta unei locatii

Cele mai noi evenimente

    Nu sunt evenimente recomandate!

Cele mai noi stiri