Home / Noutati / Mai mult de jumatate dintre antreprenorii din turism cred ca promovarea e cea mai importanta politica publica in turism

Mai mult de jumatate dintre antreprenorii din turism cred ca promovarea e cea mai importanta politica publica in turism

Mai mult de jumatate dintre antreprenorii din turism cred ca promovarea e cea mai importanta politica publica in turism
57% dintre antreprenorii din turism considera promovarea ca cea mai importanta nevoie de politica publica, iar procentul celor care îsi gestioneaza riscurile prin asigurari a crescut cu 15%, dezvaluie a doua editie a barometrului turismului, „Carta Alba a Turismului din România”, realizata de Consiliul IMM-urilor din România (CNIPMMR) si Groupama Asigurari. De asemenea, principalele riscuri identificate de catre antreprenorii din turism în anul 2019 se refera la: lipsa personalului calificat în domeniu, costurile asociate cu pastrarea personalului si calitatea infrastructurii de transport.
Datele prezentate in „Carta Alba a Turismului din Romania” arata ca piata turistica din Romania se afla pe un trend ascendent, peste 60% dintre organizatiile participante la studiu raportand o crestere a veniturilor intre 2018 si 2019. O alta evolutie pozitiva inregistrata priveste dezvoltarea serviciilor de tip all-inclusive, dar si gradul de ocupare a unitatilor economice din turism, preconizat sa creasca in 2020.

Pe de alta parte, rata medie de revenire a clientilor la agentiile de turism si unitatile turistice a scazut in 2019 cu aproximativ 6% fata de nivelul inregistrat in anul anterior. Conform cercetarii, numarul de clienti sau vizitatori repetitivi reprezinta cel mai important factor pozitiv, cu impact major asupra afacerilor din turism.

Studiul arata, de asemenea, o schimbare importanta in ceea ce priveste riscurile percepute de operatorii de turism. Comparativ cu editia precedenta, cand cele mai importante riscuri erau considerate cele legate de cadrul legislativ, clasamentul este condus in prezent de riscurile asociate cu personalul. Astfel, lipsa personalului calificat in domeniu si costurile asociate cu retentia personalului sunt percepute de respondenti ca fiind cele mai stringente riscuri in acest moment. Infrastructura este si pentru operatorii din turism un punct critic – calitatea infrastructurii de transport se afla pe locul 3 in topul riscurilor mentionate.

Detalii, pe Economica
marti, 11 februarie 2020, 118 afisari

Cautare avansata

Gaseste rapid adresa si harta unei locatii

Cele mai noi evenimente

    Nu sunt evenimente recomandate!

Cele mai noi stiri