Home / Noutati / INS: Numarul calatoriilor turistice efectuate de rezidenti a crescut cu circa 8% in primul semestru

INS: Numarul calatoriilor turistice efectuate de rezidenti a crescut cu circa 8% in primul semestru

INS: Numarul calatoriilor turistice efectuate de rezidenti a crescut cu circa 8% in primul semestru
Numarul calatoriilor turistice efectuate de rezidenti în primele sase luni din 2019 a fost de peste 9,565 milioane, în crestere cu 7,9% comparativ cu perioada similara a anului trecut, cele mai multe calatorii pentru vacante având ca durata 1-3 înnoptari, conform datelor centralizate de Institutul National de Statistica, citate de Agerpres.
In perioada mentionata, ponderea calatoriilor pentru vacante in total calatorii a fost de 89,5%, in timp ce calatoriile pentru afaceri si motive profesionale au reprezentat 2,8%.

Cele mai multe calatorii pentru vacante efectuate in semestrul I 2019 au fost cele intre 1-3 innoptari, (68% din totalul calatorii de vacante).

"Ca si in anii anteriori se mentine constanta preferinta turistilor romani privind modalitatea de cazare in cadrul calatoriilor pentru vacante, 59,9% dintre acestia preferand cazarea la rude si prieteni. Urmeaza cazarea in hoteluri si unitati similare, in proportie de 19,4% si alte tipuri de cazare (cabane turistice, pensiuni turistice, pensiuni rurale, bungalouri, spatii de cazare pe nave) cu 13,2%", precizeaza INS.

In calatoriile de afaceri si motive profesionale, turistii romani s-au cazat in proportie de 45,2% in hoteluri si unitati similare. Alte doua modalitati de cazare au fost utilizate in proportie de 28,6% la rude si prieteni, respectiv 11,2% in alte tipuri de cazare fara plata.

Luna de varf pentru calatoriile de vacante in tara a fost luna ianuarie cu o pondere de 25,5% pentru calatoriile interne si luna iunie, cu o pondere de 30,4% pentru cele externe.

Detalii, pe Economica
luni, 21 octombrie 2019, 118 afisari

Cautare avansata

Gaseste rapid adresa si harta unei locatii

Cele mai noi evenimente

Cele mai noi stiri