Home / Noutati / Franta va introduce o ecotaxa pe biletele de avion

Franta va introduce o ecotaxa pe biletele de avion

Franta va introduce o ecotaxa pe biletele de avion
Guvernul francez va introduce o ecotaxa, variind între 1,50 si 18 euro, care începând din 2020 se va aplica biletelor de avion pentru toate zborurile cu plecare de pe aeroporturile franceze, exceptând zborurile spre Insula Corsica si teritoriile de peste mari, a anuntat marti ministrul francez al Transporturilor, Elisabeth Borne, informeaza AFP.
Aceasta ecotaxa ar urma sa genereze 182 milioane de euro incepand din 2020, bani care vor fi destinati pentru investitii in infrastructurile de transport mai ecologice, in special cele feroviare, a precizat Elisabeth Borne.

Pentru zborurile interne si intra-europene ecotaxa va incepe de la 1,50 de euro la clasa economic si va ajunge la 9 euro pentru un zbor la clasa business, in timp ce pentru zborurile in afara Uniunii Europene ecotaxa va fi de trei euro la clasa economic si va ajunge la 18 euro la clasa business.

"Am decis sa introducem o ecotaxa pentru toate zborurile cu plecarea din Franta", a spus Borne. Ecotaxa se va aplica tuturor companiilor aeriene si va viza doar zborurile cu plecare din Franta si nu cele cu sosirea in Franta.

Guvernul presedintelui Emmanuel Macron vrea sa inaspreasca reglementarile in domeniul mediului inconjurator dar anul trecut a fost nevoit sa abandoneze o incercare de a majora acciza la motorina dupa protestele "vestelor galbene".

Detalii, pe Economica
miercuri, 10 iulie 2019, 45 afisari

Cautare avansata

Gaseste rapid adresa si harta unei locatii

Cele mai noi evenimente

Cele mai noi stiri