Home / Noutati / Franta va introduce o ecotaxa pe biletele de avion

Franta va introduce o ecotaxa pe biletele de avion

Franta va introduce o ecotaxa pe biletele de avion
Guvernul francez va introduce o ecotaxa, variind între 1,50 si 18 euro, care începând din 2020 se va aplica biletelor de avion pentru toate zborurile cu plecare de pe aeroporturile franceze, exceptând zborurile spre Insula Corsica si teritoriile de peste mari, a anuntat marti ministrul francez al Transporturilor, Elisabeth Borne, informeaza AFP.
Aceasta ecotaxa ar urma sa genereze 182 milioane de euro incepand din 2020, bani care vor fi destinati pentru investitii in infrastructurile de transport mai ecologice, in special cele feroviare, a precizat Elisabeth Borne.

Pentru zborurile interne si intra-europene ecotaxa va incepe de la 1,50 de euro la clasa economic si va ajunge la 9 euro pentru un zbor la clasa business, in timp ce pentru zborurile in afara Uniunii Europene ecotaxa va fi de trei euro la clasa economic si va ajunge la 18 euro la clasa business.

"Am decis sa introducem o ecotaxa pentru toate zborurile cu plecarea din Franta", a spus Borne. Ecotaxa se va aplica tuturor companiilor aeriene si va viza doar zborurile cu plecare din Franta si nu cele cu sosirea in Franta.

Guvernul presedintelui Emmanuel Macron vrea sa inaspreasca reglementarile in domeniul mediului inconjurator dar anul trecut a fost nevoit sa abandoneze o incercare de a majora acciza la motorina dupa protestele "vestelor galbene".

Detalii, pe Economica
miercuri, 10 iulie 2019, 81 afisari

Cautare avansata

Gaseste rapid adresa si harta unei locatii

Cele mai noi evenimente

 • Postmodern Jukebox - Welcome to the Twenties 2.0 World Tour
  Postmodern Jukebox - Welcome to the Twenties 2.0 World Tour
  duminica, 03 noiembrie 2019 ora 20:00
  Bine-ați venit în noii ani ’20, când Muzica va schimba totul!
 • TAXI #20 - 20 de ani de Taxi la Sala Palatului
  TAXI #20 - 20 de ani de Taxi la Sala Palatului
  vineri, 08 noiembrie 2019 ora 19:00
  2019 marchează 20 de ani de carieră pentru trupa Taxi, 20 de ani în care ne-au cântat nenumărate melodii de dragoste sau au criticat fără menajamente starea sociala și situația politică a României.
 • MUSICA QUEEN - WE WILL ROCK YOU
  MUSICA QUEEN - WE WILL ROCK YOU
  miercuri, 13 noiembrie 2019 ora 19:30 - joi, 14 noiembrie 2019 ora 19:30
  Musicalul We will rock you, România se anunță unul dintre cele mai spectaculoase show-uri pe care le vom putea vedea în 2019 la București.
 • Concert aniversar FUEGO
  Concert aniversar FUEGO
  vineri, 15 noiembrie 2019 ora 20:00
  Paul Surugiu-Fuego revine pe scena Sălii Palatului din București, cu un super concert – 'LIVE LA SALA PALATULUI'.

Cele mai noi stiri