Home / Noutati / Constantinescu (ANPC): Operatorii turistici care nu respecta sanctiunile de avertisment vor fi eliminati de pe piata

Constantinescu (ANPC): Operatorii turistici care nu respecta sanctiunile de avertisment vor fi eliminati de pe piata

Constantinescu (ANPC): Operatorii turistici care nu respecta sanctiunile de avertisment vor fi eliminati de pe piata
Operatorii economici din turism, care activeaza în Valea Prahovei, Maramures, Bucovina si în alte zone cautate în sezonul de iarna si care nu vor respecta sanctiunile de avertisment rezultate în urma unor controale viitoare, vor fi eliminati de pe piata, a declarat, miercuri, presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), Horia-Miron Constantinescu, într-o conferinta de presa.
Acesta a explicat ca ANPC este in curs de a transmite operatorilor economici doua Indrumare - de cazare si de alimentatie publica - urmand ca acestia, in special cei din zonele turistice traditionale - sa fie vizati de o campanie de verificare din partea inspectorilor pentru protectia consumatorilor.

"Am lansat doua indrumare: Indrumarul de cazare si cel de alimentatie publica. Iata ca la inceputul acestei luni am ajuns in Prahova si am reusit sa mobilizam un numar destul de insemnat de operatori economici, pentru a le transmite acest mesaj de fermitate, pentru a le transmite si o forma de consiliere prin aceste indrumare. Este o trimitere la bibliografia actelor normative, este o trimitere la modalitatea de verificare a activitatii lor si sa inteleaga de ce trebuie ca lucrurile trecute in aceste indrumare sa le respecte. Consideram ca lunile septembrie si octombrie sunt suficiente ca aceste masuri sa fie implementate si transmise tuturor operatorilor economici, urmand ca in noiembrie, luna premergatoare sezonului (de iarna - n. r.), sa trecem intr-o verificare atat in Valea Prahovei, cat si in celelalte zone care urmeaza a fi aglomerate din punct de vedere al prezentei consumatorului, turistilor, cum este zona Maramuresului, zona Bucovinei si celelalte zone cu impact major, sa trecem intr-o verificare care va aplica cu siguranta sanctiunile de avertisment la acel moment, urmand ca in sezon cei care nu au inteles sa se plieze pe aceasta respectare sa fie eliminati de pe piata, pentru ca ne dorim toti sa revitalizam statiunile asa cum au fost ele candva, sa-i determinam pe cei care au dus la degradarea turismului la nivel national sa-si asume acest lucru prin iesirea de pe piata", a sustinut Horia-Miron Constantinescu.

Pe de alta parte, presedintele ANPC a avertizat marile retele comerciale ca nivelul amenzilor ce vor fi aplicate in cazul lor va creste proportional cu cifra de afaceri, astfel incat micii comercianti sa nu mai primeasca amenzi disproportionate fata de volumul afacerii.

Detalii, pe Economica
joi, 12 septembrie 2019, 64 afisari

Cautare avansata

Gaseste rapid adresa si harta unei locatii

Cele mai noi evenimente

 • Postmodern Jukebox - Welcome to the Twenties 2.0 World Tour
  Postmodern Jukebox - Welcome to the Twenties 2.0 World Tour
  duminica, 03 noiembrie 2019 ora 20:00
  Bine-ați venit în noii ani ’20, când Muzica va schimba totul!
 • TAXI #20 - 20 de ani de Taxi la Sala Palatului
  TAXI #20 - 20 de ani de Taxi la Sala Palatului
  vineri, 08 noiembrie 2019 ora 19:00
  2019 marchează 20 de ani de carieră pentru trupa Taxi, 20 de ani în care ne-au cântat nenumărate melodii de dragoste sau au criticat fără menajamente starea sociala și situația politică a României.
 • MUSICA QUEEN - WE WILL ROCK YOU
  MUSICA QUEEN - WE WILL ROCK YOU
  miercuri, 13 noiembrie 2019 ora 19:30 - joi, 14 noiembrie 2019 ora 19:30
  Musicalul We will rock you, România se anunță unul dintre cele mai spectaculoase show-uri pe care le vom putea vedea în 2019 la București.
 • Concert aniversar FUEGO
  Concert aniversar FUEGO
  vineri, 15 noiembrie 2019 ora 20:00
  Paul Surugiu-Fuego revine pe scena Sălii Palatului din București, cu un super concert – 'LIVE LA SALA PALATULUI'.

Cele mai noi stiri