Home / Obiective turistice / Cetati / Cetatea Neamt - Cetatea Neamtului - Targu Neamt

Cetatea Neamt - Cetatea Neamtului - Targu Neamt

Cetatea Neamț (cunoscută impropriu sub titulatura Cetatea Neamțului) este o cetate medievală din Moldova, aflată la marginea de nord-vest a orașului Trgu Neamț (n nord-estul Romniei).
847 afisari

Adresa Cetatea Neamt

  • Adresa: la marginea de nord-vest a orasului Targu Neamt
  • Zona: Cetatii Neamtului
  • Localitate/Sector: Targu Neamt
  • Judet: Neamt
  • Regiune: Moldova

Program Cetatea Neamt

Program indisponibil!

Harta Cetatea Neamt

Despre Cetatea Neamt

Cetatea Neamț (cunoscută impropriu sub titulatura Cetatea Neamțului) este o cetate medievală din Moldova, aflată la marginea de nord-vest a orașului Târgu Neamț (în nord-estul României). Ea se află localizată pe stânca Timuș de pe Culmii Pleșului (numită și Dealul Cetății), la o altitudine de 480 m și la o înălțime de 80 m față de nivelul apei Neamțului. De aici, străjuia valea Moldovei și a Siretului, ca și drumul care trecea peste munte în Transilvania.

Cetatea Neamț făcea parte din sistemul de fortificații construit în Moldova la sfârșitul secolului al XIV-lea, în momentul apariției pericolului otoman. Sistemul de fortificații medievale cuprindea așezări fortificate (curți domnești, mănăstiri cu ziduri înalte, precum și cetăți de importanță strategică) în scop de apărare, întărite cu ziduri de piatră, valuri de pământ sau având șanțuri adânci.

Cetatea a fost construită la sfârșitul secolului al XIV-lea de Petru I Mușat, a fost fortificată în secolul al XV-lea de Ștefan cel Mare și distrusă în secolul al XVIII-lea (1718) din ordinul domnitorului Mihai Racoviță.

Cetatea Neamțului a fost inclusă pe Lista monumentelor istorice din județul Neamț din anul 2004, având codul de clasificare NT-II-m-A-10707.

Sursa: WIKIPedia.

Altele din zona

Alte Cetati in zona Cetatii Neamtului

Alte Cetati in Targu Neamt

Alte Cetati in judetul Neamt

Cautare avansata

Gaseste rapid adresa si harta unei locatii

Cele mai noi evenimente

Cele mai noi stiri