Home / Noutati / Cel mai lung zbor fara escala din lume, de 19 ore, realizat de un avion al companiei Qantas

Cel mai lung zbor fara escala din lume, de 19 ore, realizat de un avion al companiei Qantas

Cel mai lung zbor fara escala din lume, de 19 ore, realizat de un avion al companiei Qantas
Compania australiana Qantas a realizat cel mai lung zbor fara escala din lume cu un avion comercial, care a strabatut distanta New York - Sydney în peste 19 ore, având la bord 50 de pasageri si membri ai echipajului, informeaza DPA si AFP, preluate de Agerpres.
Aceasta cursa insolita a strabatut distanta de 16.200 de kilometri care separa cele doua orase in 19 ore si 16 minute, au anuntat duminica dimineata reprezentantii companiei Qantas pe Twitter.

Avionul Qantas 7879 a decolat vineri seara de pe aeroportul John F. Kennedy din New York si a aterizat pe aeroportul Kingsford Smith din Sydney duminica dimineata.

Acesta a fost primul dintr-o serie de trei zboruri pe distante foarte lungi prevazute de compania australiana in 2019.

Qantas, care va testa si un zbor direct intre Londra si Sydney, doreste sa opereze zboruri comerciale regulate pe distante lungi.

Pentru zborul-test din acest weekend, Qantas a modificat un avion Boeing 787-9 Dreamliner: cabina a fost redusa, pentru a permite ca rezervorul de carburant sa fie umplut la capacitate maxima, iar numarul pasagerilor si cantitatea de bagaje au fost reduse.

Toate emisiile de carbon vor fi compensate prin alte masuri, pentru a reduce poluarea atmosferei cu gaze cu efect de sera, au precizat reprezentantii companiei Qantas.

40 de pasageri, inclusiv directori ai companiei Qantas, oameni de stiinta si jurnalisti, si 10 membri ai echipajului s-au aflat la bordul aeronavei.

Patru piloti la comenzile aeronavei

Potrivit site-ului flightradar24.com, aparatul de zbor a avut la decolare o greutate de 233 de tone, din care 101 de tone de kerosen.

Patru piloti s-au succedat la comenzile avionului in timpul acestui zbor.

Cercetatori de la doua universitati australiene s-au aflat la bord pentru a monitoriza felul in care pasagerii au dormit si s-au hranit si pentru a supraveghea nivelul lor de melatonina - "hormonul somnului".

Dupa imbarcare, pasagerii au fost invitati sa isi potriveasca ceasurile dupa ora din Sydney. Apoi, ei au fost rugati sa nu adoarma pana la caderea noptii in partea estica a Australiei.

Detalii, pe Economica
luni, 21 octombrie 2019, 118 afisari

Cautare avansata

Gaseste rapid adresa si harta unei locatii

Cele mai noi evenimente

Cele mai noi stiri