Home / Noutati / Aeroportul Traian Vuia din Timisoara vrea sa cumpere echipamente si utilaje de securitate de aproape 53 milioane lei

Aeroportul Traian Vuia din Timisoara vrea sa cumpere echipamente si utilaje de securitate de aproape 53 milioane lei

Aeroportul Traian Vuia din Timisoara vrea sa cumpere echipamente si utilaje de securitate de aproape 53 milioane lei
Aeroportul International „Traian Vuia” din Timisoara vrea sa achizitioneze un sistem integrat pentru controlul de securitate în valoare de 52,91 milioane lei, inclusiv TVA (echivalentul a 11,4 milioane euro), potrivit unui proiect de Hotarâre publicat pe site-ul Ministerului Transporturilor, actionarul majoritar al companiei, scrie News.ro.
Finantarea investitiei se va realiza de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, in limita sumelor aprobate anual cu aceasta destinatie, din fonduri europene nerambursabile, scrie News.ro.

Proiectul include achizitia unor echipamente de scanare pentru bagajele de cala si a celor de cabina, dar si echipamente de detectare a urmelor de exploziv, detectoare de metale, precum si a unui server de management al echipamentelor de securitate.

”Investitia va raspunde nevoilor operationale privind cresterea volumului si vitezei de procesare a tuturor categoriilor de persoane si bunuri asupra carora se aplica masuri de securitate, respectiv de la 1,6 milioane pasageri la 3 milioane pasageri pe an si de la 4.500 tone marfa la 15.000 tone pe an”, arata documentul.

Pentru perioada estimata de utilizare a sistemului (10 ani), aeroportul va avea nevoie de capacitati specifice pentru controlul de securitate pentru aproximativ 1,5 milioane pasageri imbarcati (respectiv pentru aproximativ 3 milioane de pasageri care tranziteaza aeroportul), se arata in nota de fundamentare.

In medie, pe zi vor fi supusi controlului de securitate un numar de peste 4.000 pasageri. Avand in vedere ca, de regula, controlul de securitate se realizeaza in intervalul 04:00 – 21:00, rezulta un trafic mediu de 47 pasageri pe ora si de peste 500 pasageri pentru orele de varf.

Proiectul de act normativ arata totodata ca ”fiecare operator aeroportuar care aplica standardele de securitate aeronautica este obligat sa stabileasca, sa aplice si sa mentina un program de securitate pentru a se conforma atat dispozitiile regulamentelor europene cat si ale programului national de securitate a aviatiei civile”.

Detalii, pe Economica
vineri, 12 iulie 2019, 156 afisari

Cautare avansata

Gaseste rapid adresa si harta unei locatii

Cele mai noi evenimente

 • Postmodern Jukebox - Welcome to the Twenties 2.0 World Tour
  Postmodern Jukebox - Welcome to the Twenties 2.0 World Tour
  duminica, 03 noiembrie 2019 ora 20:00
  Bine-ați venit în noii ani ’20, când Muzica va schimba totul!
 • TAXI #20 - 20 de ani de Taxi la Sala Palatului
  TAXI #20 - 20 de ani de Taxi la Sala Palatului
  vineri, 08 noiembrie 2019 ora 19:00
  2019 marchează 20 de ani de carieră pentru trupa Taxi, 20 de ani în care ne-au cântat nenumărate melodii de dragoste sau au criticat fără menajamente starea sociala și situația politică a României.
 • MUSICA QUEEN - WE WILL ROCK YOU
  MUSICA QUEEN - WE WILL ROCK YOU
  miercuri, 13 noiembrie 2019 ora 19:30 - joi, 14 noiembrie 2019 ora 19:30
  Musicalul We will rock you, România se anunță unul dintre cele mai spectaculoase show-uri pe care le vom putea vedea în 2019 la București.
 • Concert aniversar FUEGO
  Concert aniversar FUEGO
  vineri, 15 noiembrie 2019 ora 20:00
  Paul Surugiu-Fuego revine pe scena Sălii Palatului din București, cu un super concert – 'LIVE LA SALA PALATULUI'.

Cele mai noi stiri